Tietoa alueesta

Stockforsin alue

Alueella sijaitsee Patruunantalo, jossa on majoitustiloja, Vanha paloasema, Pakkausmuseo ja muita rakennuksia. Kesäisin vanhassa tehdasrakennuksessa järjestetään Stockfors Art Festival näyttely, joka on järjestetty jo vuodesta 2004.

Näyttökuva 2021-5-5 kello 13.49.00

Patruunantalo

Stockforsin tehdasalueen opea päärakennus Patruunantalo on rakennettu vuonna 1902 tehtaanjohtajan asunnoksi ja tehtaan konttoritiloiksi. Patruunaa talossa ei koskaan ole asunut, mutta monta tehtaanjohtajaa sekä alueen isännöitsijää kyllä. Patruunantalossa on 7 majoitushuonetta ja sviitti, sekä useita saleja oleskeluun, nauttimiseen ja kokoontumiseen.

Stockfors_village_parantola

Piippuhalli

Stockforsin maamerkki n vanha tehtaan piippu ja siten sen kupeessa oleva halli on nykyään ansaitusti nimeltään Piippuhalli. Piippuhallin rakennuksessa on korupaja, sepänverstas, kuntosali, kesäisin tehdasaluuen infopiste sekä suuri avara hallitila taidenäyttelyille, konserteille ja juhlille.

Piippuhalli (2)

Vanha tehdashalli

Vanha tehdashalli on kuin taideteos itsessään, jonka läpi on aikanaan kulkeutunut suuri osa Stockforsin puuhiomon prosessia. Nyt se toimii taidenäyttely-, konsertti ja tapahtumatilana. Tehdashallissa on kaksi käytössä olevaa kerrosta erilaisia rosoisia tiloja, joissa näkyy edelleen tehtaan historiaa seinillä, putkissa ja paikoissa, joissa näkee entisten tehtaan koneiden ja laitteiden kiinnityksiä, kulkuja ja jättämiä jälkiä.

Stockfors_village_vanha_tehdashalli

Paloasema

Tehtaan aloittaessa toimintansa 1902 aloitti alueella myös palkunta. Hienon paloasemarakennuksen tunnistaa entisestä letkutornista ja suurista alakerran tuplaovista, joiden takana palokalustoa säilytetään. 

Stockfors_village_paloasema

Hiomo

Entinen tehtaan uusi hiomorakennus on 1960-luvulta ja nykyään kädentaitajien kasvavassa käytössä. 

Hiomon kädentaitojen työtilat avautuvat kesäkuussa 2021.

Stockfors_village_hiomo

Kaarihalli

Vanha punainen puurakenteinen upea Kaarihalli sijaitse Kymijoen rannassa. Halliin on rakennettu esiintymislava, sen akustiikka sopii loistavasti tapahtumille ja rannassa oleva terassialue lisää Kaarihallin viehätystä juhla-alueena. Hallissa voi järjestää 500 hengen kesätapahtumia.

Kaarihalli_stockfors_village

Katettu silta

Katettu silta on Stockforsin helmi. Tunnelma vanhan puisen sillan sisällä on maaginen, rauhoittava ja sykähdyttävä yhtäaikaa. Stockfors sijaitsee Kymijoen pyhtäänhaaran rannassa ja aikanaan joessa oli valtava virtaus ja tehtaan tarpeihiin puuta kilki jokea pitkin suuret määrät. Virtauksesta johtuen proomuja ei voitu ankkuroida joen tehtaan puoleiselle penkalle, joten ne kiinnitettiin toiselle rannalle, rakennettiin sinne varasto sekä katettu silta joen yli, josta tavaraa kuljetettiin tehtaalle ja tehtaalta pois. Joen yli kulkeva osa sillasta on muutettu katteettomaksi.

Katettu_Silta_stockfors_village

Ota yhteyttä

Heräsikö kysyttävää? Haluatko lisätietoja?
Ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai kätevästi sivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.

Vieritä ylös